Árnyékolástechnika

Redőnyök

A jól kialakított redőnyrendszer véd a külső behatások ellen ( hő, csapadék, fény, szél, hívatlan látogatók)

Fő fajtái:

Külsőtokos redőny: Az egyik legkedveltebb redőnytípus, mivel utólag is felszerelhető. Könnyen bontható. Nagyon sok változatát forgalmazzuk, a redőnydoboz a lamellák és a lefutók anyaga, színe szerint. A legolcsóbb változat, amikor a redőnydoboz fém, (esetleg hátul nyitott), a lefutók és a lamella műanyag. Ennél tartósabb változat az alumínium dobozos és lefutós, műanyag lamellás redőny. Cégünk ezt a változatot szokta javasolni.
A legtartósabb, leghosszabbtávú megoldás, amikor a redőnypáncél is hőszigetelt alumínium lamellás.

Vakolható tokos redőny: Új építésű házak esetén, illetve nagyobb felújításoknál ezt a megoldást érdemes választani esztétikussága miatt. (a redőnydoboz rejtve lesz) Ha ezt a típust választja, még az épület tervezésekor figyelembe kell venni, hogy a redőnytok optimális elhelyezéséhez mennyi helyre van szükség.

Felsőtokos redőny: Ezt a redőnytípust főleg régi, gerébtokos ablakok bontásakor szoktuk használni, amikor az ablakokkal együtt kikerül a régi fa redőnyszekrény is. Ez a típus csak az ablakokkal egy időben építhető be. Ráépül az ablakra.

12 féle redőnytípussal, az alumínium redőnyöknél 21színnel állunk szolgálatukra. Minden típus kombinálható a redőnytokba épített szúnyoghálóval . A redőnyét működtetheti elektromosan, fali kapcsolóval, kézi távirányítóval, illetve hagyományos gurtnis működtetéssel.


Szúnyoghálók

A szúnyoghálók célja a repülő rovarok bejutásának megakadályozása.

Fajtái:

Fix szúnyogháló: Csavarral, klipsszel vagy mágnessel rögzíthető szúnyogháló. Műanyag vagy alumínium keretes változatban forgalmazzuk. Előnye, hogy rendkívül olcsó és könnyen cserélhető.

Rolós szúnyogháló: Akkor érdemes választani, ha az ember valóban kihasználja a mozgathatóságát. Kis helyigényű, használata egyszerű. Ha redőnyt is akarnak az ablakra szereltetni, akkor érdemes a kombinált szúnyoghálós redőnyt választani. Ez gazdaságosabb megoldás.

Oldalrolós szúnyogháló: Erkélyajtókra javasoljuk. Létezik duplatokos (két oldalról húzható) változatban is. Előnye a könnyű kezelhetőség és a kis helyigény. A tökéletes zárást alul és felül kefés sínek biztosítják. Nyíló zsanéros szúnyogháló ajtó: Erkélyajtóknál, bejárati ajtóknál használjuk. Közkedvelt, gazdaságos megoldás.

Tolókeretes szúnyogháló: Toló-bukó erkélyajtókra alkalmazható. Egy fix keretes háló alsó, felső sínen mozgatva oldja meg a védelmet.


Reluxák, roletták, szalagfüggönyök…

Reluxa: a legjobban elterjedt belső árnyékoló. Hangulatos, színtartó, házilag is szerelhető. Fa és alumínium anyagból készülhet. 32 szín közül választhat a kedves vevő. Maximális mérete: 2500x3000mm

Roletta: Hagyományos és tetőtéri ablakokra egyaránt alkalmazható. Fényzáró és fényáteresztő textíliákkal rendelhető.
Roletta típusok: rugós roletta, gyöngy roletta, díszroletta

Szalagfüggöny: Irodák, bankok, lakások árnyékolására egyaránt alkalmas. Széles szín és anyagválasztékkal rendelkezik.