Párkányok

Műanyag párkányok

Főként beltéri használatra ajánljuk. A fólia bevonatú műanyag párkány számos pozitív tulajdonsággal bír. Hő- és fényálló, hosszú élettartamú, jól bírja a háztartásban szokásos tisztítószerek használatát. Egyszerűen beépíthető. Elválaszthatatlan részét képezi az ablaknak. Szakembereink nem PU habba ültetik, mert úgy idővel megsüllyedhet, hanem vakolóanyagba.

Rendelhető fehér, márvány, vagy aranytölgy színben, 100mm-450mm-ig terjedő szélességben, akár 6 méteres szálban. Két oldalát végzáróval zárjuk le.


Alumínium párkányok

Külső használatra ajánljuk. Az alumínium párkányoknak rendkívül jó az ellenálló képessége a környezeti hatásokkal szemben. Hiányával az ablakok élettartama csökkenhet, hiszen védi a nyílászárót a csapadék bejutásától.

Alapszín a fehér, de természetesen felár ellenében bármilyen RAL színben gyártható.
50mm-500mm-ig terjedő szélességben rendelhetőek, akár 6 méter hosszúságú szálban.


Természetes kő párkány

A minőség és az elegancia ötvözete. Nem olcsó, ámde időálló, exkluzív megjelenéssel bíró megoldás.
Könyöklőnek alkalmazhatunk agglomerátot, mészkövet, márványt, gránitot. Egyes típusok csak beltéri használatra alkalmazhatóak.

A párkányokat 20mm, illetve 30mm vastagságban forgalmazzuk. Külső könyöklőnél nagyon fontos a vízorr kialakítása. Hangsúlyt kell fektetni beépítéskor a megfelelő dőlésszögre, és arra, hogy legalább 3-4cm-es túllógás legyen a fal síkjához képest.